Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen hangt van twee factoren af. Enerzijds kan je zelf op zoek gaan naar een lening met een lage rente. Daarnaast ben je ook afhankelijk van de algemene rentestand op het moment dat je een lening afsluit. 

Meer en meer mensen sluiten leningen af. Maar sluiten zij wel altijd de meest goedkope lening af?

De huidige lage rentestand

De rentestand is nu al enige jaren erg laag. Zeker bij hypotheken zie je dit ook terug. Het is zelfs mogelijk om een hypotheekrente met een rentevaste periode van 10 jaar net onder de 1 procent af te sluiten. Dit is echt historisch laag en kan je met recht goedkoop geld lenen noemen.

Zeker als je dan ook de hypotheekrente aftrek in ogenschouw neemt. Je kan dan bijna geld lenen zonder rente te betalen.

Je kan dus echt profiteren van een lage rentestand. Dit maakt het kopen van een huis dan ook zo aantrekkelijk. Zeker gezien het feit dat de huren relatief hoog zijn en daarnaast ook jaarlijks zullen blijven stijgen.

Het bepalen van de rentevastperiode

Wel is het de vraag wat nu verstandig is qua rentevast periode. Leg je de hypotheekrente vast voor de gehele looptijd van de hypotheek van 30 jaar, zelfs dan kan je dit doen tegen een rente van onder de 2%. Dit is nog steeds goedkoop geld lenen vanuit een historisch perspectief.

Je betaalt dan echter wel ongeveer 0,7% meer aan hypotheekrente. Aan de andere kant geeft je dit wel zekerheid dat je precies weet waar je aan toe bent. Want leg je de rente 10 jaar vast en profiteer je van deze absurd lage rente van minder dan 1%, dan kan het zo zijn dat je na 10 jaar opeens veel meer gaat bepalen.

Niemand kan de rente op lange termijn voorspellen

Renteverwachtingen zijn voor de korte termijn nog wel terug te vinden op het internet. Maar niemand kan voorspellen wat de rente over 10 jaar zal zijn. 

Ook al zijn er misschien economen die dit wel beweren, dat is in mijn ogen gewoon puur speculeren en gokken.

De rente van consumptieve kredieten

De rentes voor consumptieve kredieten, zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening, zijn ook relatief laag. Echter nog wel een behoorlijk stukje hoger dan de hypotheekrente. 

Bij deze leningen vind je rentes die zo rond de 4% liggen. Historisch gezien is dit ook erg laag. Maar aan de andere kant, als je ziet dat de spaarrente nul is, is dit eigenlijk nog een beste hoge rente.

De opkomst van alternatieven om te lenen

Dit heeft er toe geleid dat er meer en meer bedrijven komen met een platform, waarbij er geld geleend en uitgeleend kan worden, zonder de tussenkomst van een bank. 

Want de 4% verschil tussen het niet vergoeden van spaarrente en de rente die in rekening wordt gebracht bij een klant, is pure winst voor een bank.

Dus wat nu als je een spaarder toch nog een enigszins redelijke rentevergoeding verstrekt en daarnaast degene die geld leent een rente aanbiedt, die beneden de marktrente voor consumptieve kredieten aanbiedt? Dat is de gedachtegang van bedrijven zoals Lender en Spender

Particulier geld lenen en uitlenen

Zij maken goedkoop geld lenen namelijk nog goedkoper. Dit door gewoonweg de particulieren direct met elkaar in verbinding te brengen. Op die manier worden de kosten van banken en niet te vergeten hun winstmarges vermeden.

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor het op deze manier goedkoop geld lenen. En aan de andere kant ook steeds meer mensen deze methode kiezen om toch nog een rendement op spaargeld te ontvangen. 

Wil je een lening aanvragen, dan zou je ook het aanbod van particuliere leningen eens kunnen bekijken. Je hebt dan een goede kans dat je op dit manier een goedkope lening kunt vinden.

Vergelijken heeft altijd zin

Het is ook zinvol om op internet op zoek te gaan naar de goedkoopste lening. Er zijn meer dan voldoende vergelijkingssites beschikbaar. Op een dergelijke site kun je een lening vergelijken en vervolgens kun je kiezen welke lening nu het goedkoopst is. 

Vergelijken is eigenlijk een must bij goedkoop geld lenen.

Een offerte aanvragen is eenvoudig en vrijblijvend

Een offerte aanvragen is via dergelijke websites ook vrij eenvoudig. Het gaat dan in eerste instantie om een vrijblijvende offerte, zodat je vooraf goed kunt beoordelen wat de lening je nu gaat kosten. 

Het  kiezen voor de beste voorwaarden kan je een aardig aantal procenten aan rente schelen. Het effect op de totale kosten van de lening kan dan al snel oplopen tot vele honderden euro`s.

Hoeveel geld kan je goedkoop lenen?

Hoeveel u kunt lenen hang af van uw persoonlijke situatie. Het inkomen speelt hier een belangrijk rol, maar ook de vaste kosten. En niet te vergeten eventueel andere leningen die je hebt openstaan of een negatieve BKR codering kan ook roet in het eten gooien.

Leningen met een korte looptijd, zoals een minilening hiervan het ultieme voorbeeld is, zijn vaak duurdere leningen. 

Het rentepercentage is bij dit soort lenen vaak dermate hoog dat er geen sprake is van goedkoop lenen. 

De minimale looptijd bij een consumptief krediet is doorgaans 6 maanden en de maximale looptijd kan wel oplopen tot meer dan 10 jaar. Bij een minilening daarentegen is de kortste looptijd 30 dagen en de langste looptijd is 90 dagen. 

Dus je kunt eigenlijk wel stellen dat geld lenen met een korte looptijd een dure optie is om geld te lenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.